CLASSROOMS - MAHENDRA SCHOOL

In 2011 we commissioned Sunrise School and changed it into NVA, which has now become Mahendra School. After the commissioning we immediately started renovating the complete school building. We started with the toilets followed a few months later by the four classrooms. Three classrooms would become regular classrooms and one would become the new staff room. After finishing these four rooms we started building a new computer lab including an environmental friendly power system with a big solar panel. To read about the computer lab project press this link-->  Computer lab.
 

When we first came to Sunrise School it was falling apart. The toilet was an open view toilet and the classrooms where not that much better. The rooms didn't have doors and the walls and roof were in a bad state. You could see the mountains right through the walls. Nothing was plastered up, rain had free play and there were rats living in the rooms. Not the best place to be working with children … Time for a desperate renovation.
 

We started the renovation at the end of September 2011, briefly interrupted by the monsoon. It was a hugh project since we basically had to start from scratch. After rebuilding some walls, it was time for the roof. Because we didn't have that much money to spend it had to be a low cost roof. So we couldn't make the roof out of steel. So we used a wooden frame covered with corrugated iron. Waterproof and cheap but not that strong, as we discovered a few months later when a storm blew of the complete roof. (see Gallery - Mahendra school) However, after rebuilding it, it never came off again.
 

Besides rebuilding the interior we also changed the outside of the rooms. There were no eaves in front of the rooms so students and teachers could not take shelter against rain, hail or other cloud related substances. While there was a small open area in front of the rooms there was no place to sit down, so we also changed that.

It all turned into a big project and lasted for at least 4 months. But the end result was worth it and for the first time since opening Sunrise School class 4, 5 and 6 students had their own classroom.
 

To see more photos of the new classrooms go to Gallery --> "Mahendra (NVA) Album" --> "Classrooms NVA".

CLASSROOMS - MAHENDRA SCHOOL

In 2011 we commissioned Sunrise School and changed it into Nva, which has now become Mahendra School. After the commissioning we immediately started renovating the complete school building. We started with the toilets followed a few months later by the four classrooms. Three classrooms would become regular classrooms and one would become the new staff room. After finishing these four rooms we started building a new computer lab including an environmental friendly power system with a big solar panel. To read about the computer lab project press this link-->  Computer lab.
 

When we first came to Sunrise School it was falling apart. The toilet was an open view toilet and the classrooms where not that much better. The rooms didn't have doors and the walls and roof were in a bad state. You could see the mountains right through the walls. Nothing was plastered up, rain had free play and there were rats living in the rooms. Not the best place to be working with children … Time for a desperate renovation.
 

We started the renovation at the end of September 2011, briefly interrupted by the monsoon. It was a hugh project since we basically had to start from scratch. After rebuilding some walls, it was time for the roof. Because we didn't have that much money to spend it had to be a low cost roof. So we couldn't make the roof out of steel. So we used a wooden frame covered with corrugated iron. Waterproof and cheap but not that strong, as we discovered a few months later when a storm blew of the complete roof. (see Gallery - Mahendra school) However, after rebuilding it, it never came off again.
 

Besides rebuilding the interior we also changed the outside of the rooms. There were no eaves in front of the rooms so students and teachers could not take shelter against rain, hail or other cloud related substances. While there was a small open area in front of the rooms there was no place to sit down, so we also changed that.

It all turned into a big project and lasted for at least 4 months. But the end result was worth it and for the first time since opening Sunrise School class 4, 5 and 6 students had their own classroom.
 

To see more photos of the new classrooms go to Gallery --> "Mahendra (Nva) Album" --> "Classrooms Nva".

 

nva class1_1200x900

Old situation,
badly in need of a renovation

Time for a new roof

nva class2_1200x900
nva class3_1200x900

Renovated classroom including
new tables and chairs

Four new classrooms, a place

to sit and fresh paint

nva class4_1200x900

Old situation, badly in need of a renovation

nva class1_mob

Time for a new roof

nva class2_mob

Renovated classroom & new tables and chairs

nva class3_mob

Four new classrooms, a place to sit & a lick of paint

nva class4_mob

© 2015-2018 Our Home Of Hope Foundation - All Rights Reserved


Webdesign & Development: KoVaRo Design / Adhikari Solutions

"Like" our page